Слово походить від латинського pinsere, що в перекладі означає «розкачувати, подрібнювати». Саме ж блюдо свого часу запатентував гуру італійської кухні Valentino Bontempi

Уроджений італієць, який народився в районі Верони, Валентино багато років вивчав історію, культуру, традиції і кулінарні звички Італії. Копаючись в історії Римської імперії, Валентино звернув увагу на незвичайно ситний і простий коржик, популярний в ті часи. З’ясувалося, що давньоримські селяни готували цей корж з подрібненого зерна, солі, спецій і ароматних трав, запікаючи потім плоскі хлібці на гарячому вугіллі. Цією, доволі простою, стравою пригощали священиків і ченців: на хрусткий корж викладали все, чим були багаті селяни, – овочі, м’ясо, рибу і фрукти.

Така пінца і зараз: соковита, з неймовірно хрусткою скоринкою та різноманітними начинками. В нашому меню їх десять:
⁃ з анчоусами та карерсами
⁃ з ошийком та артишоками
⁃ 4 сири з гострим медом
⁃ з грушею та горгонзолою
⁃ з печеною індичкою
⁃ з прошу то коли та пеперонатою
⁃ пепероні
⁃ з цукіні та лососем
⁃ з хамоном та руколою
⁃ з полуницею та моцарелою

Спробуйте першими, покажіть друзям, відкривайте нові смаки разом!

About the Author

З цією стравою також обирають